Emisije

RADIO SVITANJE 14

U ovom izdanju naše emisije najviše govorimo o Svetom pismu ili Bibliji i to iz više aspekata. Pokušaćemo da sagledamo trnovit put koji je ova sveta knjiga prokrčila da bi došla do čitalaca u Srbiji, a bavićemo se i literarnom vrednošću Biblije. Na kraju, ali ispred svega po važnosti, kroz jedno lično iskustvo, dočaravamo praktičnu vrednost pisane Božje Reči koja menja život.

 

Slavko Hilvert je prošao jeziv put od Smrti do života, kako glasi naslov njegove autobiografske knjige. Majstor usne harmonike, vrstan interpretator bluza, Slavko nastupa po klubovima širom Evrope, najviše u Nemačkoj. Međutim to sve ima svoju cenu koju najviše plaća njegova porodica. Slavko je danas vernik adventističke crkve, čovek koji je doživeo neverovatan obrt kada se u trenutku očajanja predao Bogu. 

Pogledajte video prilog:

Audio snimak priloga:

 

 

Ko je preveo a ko doneo Bibliju Srbiji na ruke? Kakve su sve teškoće pratile distribuciju Vukovog i Daničićevog prevoda Svetog pisma. Na ova pitanja odgovara Draško Đenović, teolog i verski analitičar.

Audio snimak priloga:

 

 

U Maloj sali Hrišćanske adventističke crkve priređena je prva Medjunarodna izlozba pod nazivom: „Biblija na putevima“.
Između ostalih eksponata, prezentovane su čuvena Dalijeva Biblija, Biblija teška 10 kg, zatim primerak Svetog pisma veličine svega 4x3cm, a posetioci su mogli da vide i Bibliju u akvarijumu čije su stranice vodootporne. Najstariji primerak svete knjige datira iz 1693. godine.

Pogledajte video prilog:

Audio snimak priloga:

 

Medjunarodnu izložbu: „Biblija na putevima“ pratila je i serija predavanja o Svetom pismu: "Da li još uvek možemo verovati Bibliji?", "Da li je znanje o Bogu važno?",  "Možemo li verovati biblijskim proročanstvima?", "Kako u Bibliji pročitati ono što piše?", neke su od tema obuhvaćenih predavanjima, a završnu reč imala je Tatjana Samrdžija koja je govorila o „Književnoj vrednosti Biblije. Prenosimo vam deo atmosfere sa ovog predavanja.

Pogledajte video prilog:

 

CELA EMISIJA:

Štampa